sociaal culturele activiteiten

Met de Museum Plus Bus naar de Museumfabriek

dinsdag 20 augustus 2019

De Museum Plus Bus gaat weer voor u rijden
De Museum Plus Bus is een uniek initiatief voor ouderen in Nederland. De bus rijdt elke dag een groep senioren naar één van de veertien deelnemende musea. Het gaat hierbij om senioren die een museum niet meer zelfstandig kunnen bezoeken.Stichting AKKU krijgt opnieuw de mogelijkheid om van de Museum Plus Bus gebruik te maken. Dit keer voor een bezoek aan de Museumfabriek in Enschede op dinsdag 20 augustus a.s.

De Museumfabriek in Enschede is geen traditioneel museum waar je alleen vanaf een afstandje naar kunstwerken en andere bijzondere objecten mag kijken. Integendeel: je wordt verrast, raakt verwonderd en gaat zelf aan de slag. In de Museumfabriek draait het om de ‘samenhang der dingen’. Het gaat over hoe natuur, cultuur, wetenschap en techniek van invloed zijn op elkaar. Heel interessant en leerzaam. Voor meer informatie: www.demuseumfabriek.nl.

Deelname is mogelijk voor mensen vanaf 70 jaar (mensen in de leeftijdscategorie 65 tot 70 jaar kunnen ook deelnemen mits ook zij niet in staat zijn om zelfstandig een museum te bezoeken). Deelname is gratis.

Het is voor deelname niet noodzakelijk dat u Vriend van AKKU bent.

De bus vertrekt ’s morgens op een nog nader te bepalen tijdstip vanaf parkeerplaats ‘Het Graafschapterrein’ aan de Prins Bernhardweg te Lochem (nabij Jumbo/Albert Heijn).

Tussen de middag kunt u in het Museumcafé van een lunch gebruik maken. Stichting AKKU kan deze lunch organiseren. De kosten bedragen ca € 12.50 en komen voor uw eigen rekening.

Vaste en opvouwbare rolstoelen en rollators kunnen mee in de bus. Het aantal rollators en rolstoelen is wel gelimiteerd.

De bus beschikt over een toilet.

U bent aan het eind van de middag weer terug in Lochem, opnieuw op het Graafschapterrein. Het aantal deelnemers bedraagt maximaal 45 personen, incl. begeleiders.

Wilt u deelnemen aan dit museumbezoek? Geef u dan voor 1 augustus a.s. op bij de secretaris van Stichting AKKU, mevrouw Loes Hannessen, tel. 0573-250113.