sociaal culturele activiteiten

Welkom bij AKKU-Lochem

... om meer leven toe te voegen aan je jaren

Coronacrisis

Update juli 2021 over de gevolgen van de coronacrisis voor de activiteiten van AKKU

Vanwege de recent aangescherpte coronamaatregelen heeft het bestuur moeten besluiten om de herstart van de activiteiten uit te stellen tot 14 oktober 2021. In de hoop dat er dan geen doorslaggevende belemmeringen meer zijn, zal op die datum de eerste lezing plaats vinden. Een lezing inclusief warme lunch zoals u van AKKU gewend bent.

Update mei 2021 over de gevolgen van de coronacrisis voor de activiteiten van AKKU

Het bestuur heeft besloten om gelet op de huidige voorzuitzichten, voorbereidingen te treffen voor een herstart van de activiteiten per september 2021.
We hopen met u, dat we in september ook daadwerkelijk kunnen starten.

Inmiddels vindt u het programma voor de periode september tot en met december 2021 door te klikken op het tabblad Programma. Dit programma is vanwege corona nog wel onder voorbehoud.


Al meer dan vijftien jaar lang organiseert AKKU-Lochem sociaal-culturele activiteiten voor 55-plussers. We kunnen ons verheugen in een nog steeds groeiende schare bezoekers die zich echt thuis voelen bij AKKU-Lochem.

Belangrijkste pijler is het AKKU-Eetcafé dat donderdags om de veertien dagen wordt gehouden in de Stadslounge van de Lochemse Schouwburg (Oosterwal 22, Lochem) en daarna in het naastgelegen restaurant De Eetgalerie (Dr. Rivestraat 8, Lochem). Het programma bestaat uit boeiende lezingen over cultuur, natuur, muziek, reizen, wetenschap, historie enz. Daarnaast biedt het AKKU-Eetcafé ook presentaties en miniconcerten. En als afsluiting steeds een warme lunch.
Al met al zorgt het programma voor een zinvolle en plezierige tijdsbesteding! 
Trok het AKKU Eetcafé in het seizoen 2017-2018 nog gemiddeld 78 bezoekers, in het afgelopen seizoen 2018-2019 ontving AKKU gemiddeld 91 bezoekers. In het lopende seizoen 2019-2020 is het gemiddelde aantal bezoekers gestegen tot 100!
Er is in de Stadslounge plaats voor maximaal 125 bezoekers. Aan de lunch kunnen maximaal 80 mensen deelnemen. Dus kom op tijd!
Mede door middel van deze site houden wij u op de hoogte van wat AKKU-Lochem voor u en wat u voor AKKU-Lochem kan betekenen.

AKKU heeft als stichting geen leden maar wel Vrienden. De Vrienden zijn inhoudelijk nauw betrokken bij het werk van AKKU-Lochem en ontvangen twee keer per jaar een nieuwsbrief. Door Vriend te worden steunt u door uw jaarlijke donatie AKKU-Lochem en kunt u deelnemen aan de extra Vrienden-activiteiten: excursies en etentjes.

AKKU wordt gesponsord door : Gemeente Lochem en Sitework.

binnenkort op het programma